STREAMS Projesi Avrupa’nın Batarya Teknolojisinin Geleceğini Şekillendirecek

Bu Haberi Paylaş

Avrupa’nın batarya üretim teknolojilerini ve rekabet gücünü artırmayı hedefleyen Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki STREAMS Projesi Genel Kurul Toplantısı, TÜBİTAK RUTE ev sahipliğinde TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi..

Toplantıya Avrupa ve dünyanın önde gelen araştırma kurumlarından paydaşlar fiziksel ve çevrimiçi olarak katılım sağlarken, projenin ilk gününde Avusturya Teknoloji Enstitüsü (AIT) ve TÜBİTAK RUTE tarafından açılış konuşmaları yapıldı. İki gün boyunca proje iş paketlerindeki gelişmelerin değerlendirildiği, bilimsel tartışmaların gerçekleştirildiği ve gelecek planlarının görüşüldüğü toplantılar yapıldı.

STREAMS Projesi kapsamında, lityum, mangan, kobalt, nikel gibi kritik batarya hammaddelerinin kullanılmış pillerden ve maden artıklarından geri kazanımı için 12 farklı ölçeklenebilir ve esnek teknoloji geliştiriliyor. Ayrıca doğal kaynaklardan da batarya hammaddesi üretimi hedefleniyor.

TÜBİTAK RUTE, proje kapsamında anot ve katot malzemeleri üretiminden sonra pilot ölçekte elektrot ve hücre üretimlerini gerçekleştirecek.

Toplantı, Türkiye’nin batarya sektöründeki teknik ve bilimsel yetkinliklerinin vurgulandığı önemli bir platform oldu. TÜBİTAK’ın yerleşkesi, uzun yıllara dayanan deneyimi ve misyonu ile Avrupa’nın çevreye duyarlı tasarım ve sürdürülebilir üretim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını tanıttı.

STREAMS Projesi, Avrupa’nın enerji depolama sistemlerindeki geleceğine yönelik önemli adımlar atmayı hedefliyor ve projenin ilerleyen aşamaları merakla bekleniyor.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler