TÜBİTAK RUTE’DE CUMHURİYETİN 100. YILI İÇİN HYPERLOOP PROGRAMI DÜZENLENDİ

Bu Haberi Paylaş

TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nde “Cumhuriyetin 100. Yılında Ray Ötesi Teknolojiler: Hyperloop” etkinliği düzenlendi.

Programa İstanbul, Kocaeli, Konya, Ankara ve Trabzon’dan gelen 12 takımdan oluşan 55 kişilik danışman ve öğrenci grubu ile beraber kurum üst yönetimi  ve Teknofest temsilcileri katıldı.

TÜBİTAK BAŞKANI VE RUTE MÜDÜRÜ HYPERLOOP GELİŞTİRME YARIŞMASINA KATILAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Etkinlik kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr.Hasan Mandal ve TÜBİTAK RUTE Müdürü Dr.Tolgahan Kaya öğrencilerle kahvaltı programında bir araya geldi.

Katılımcılarla Türkiye’nin teknolojik bağımsızlık hedeflerine ulaşmada ulaşım sektöründeki projelerin sahip olduğu kritik önemi vurgulayan TÜBİTAK Başkanı, Hyperloop teknolojisinin önemine vurgu yaparak konuya dair katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. TÜBİTAK RUTE’nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü bu teknolojinin gelecekte ulaşım konusunda dünyanın en önemli teknolojilerinden birisi olacağına inandığını belirten Prof.Dr.Hasan Mandal, TÜBİTAK’ın bu alandaki uygulamalı araştırma faaliyetlerini desteklemek için yenilikçi destek mekanizmaları üzerinde çalıştığına  vurgu yaptı.

HYPERLOOP TEKNOLOJİSİ ÇALIŞMALARI  VE YAPILACAKLAR ELE ALINDI

Kahvaltı programından sonra TÜBİTAK RUTE Müdürü Dr.Tolgahan Kaya’nın enstitü sunumu ve 2023 yılı gerçekleşmeleri sunumuyla başlayan  ve sonrasında Hyperloop Geliştirme yarışmasına önceki yıllarda katılan takımların tecrübe aktarımı ve beklentilerini paylaştıkları bölümlere devam eden özel bir oturum gerçekleşti.

“Cumhuriyetin 100.yılında Ray Ötesi Teknolojiler” özelinde Hyperloop takımları ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Dr.Tolgahan Kaya, hyperloop teknolojisi alanında gerçekleştirilecek ARGE çalışmalarının Türkiye için öneminden bahsetti. Yürütülen ARGE çalışmaları çıktılarının alan üzerinde kilometre taşı olduğuna vurgu yapan RUTE Müdürü, konu üzerine katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

TÜNEL ALANINDA HIZ TESTLERİ VE TEKNOLOJİ GÖSTERİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Oturumdan sonra katılımcı öğrenciler TÜBİTAK RUTE yerleşkesinde yer alan ve alanında Avrupa’nın en iyi altyapılarından biri olan Hyperloop Test altyapısındaki etkinliğe katılarak kapsüllerinin test etme imkanı buldular.

TÜBİTAK Başkanı, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeleri, RUTE Enstitü Müdürü ve Hyperloop Danışma ve Değerlendirme Kurulu üyelerinin de katıldığı etkinlikte araçlarını test eden ve geliştirdikleri teknolojileri sergileyen öğrencilerimiz, tüneldeki deneme ve gösterimleri sonrasında toplu hatıra fotoğrafı çekilerek alandan ayrıldı.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler